За 8 март Гиньо и Галина решили да си направят подарък - телевизор. Старият се счупил, но заради малките пенсии не можели да си купят нов цяла година. Затова го взели на изплащане - за една година по 35 лева на месец, съобщи Нова телевизия.

Галина решила да закара телевизора с такси до вкъщи. Хванала го от спирката пред магазина в столичния квартал „Гео Милев”. Шофьорът закарал пенсионерката точно до входа в квартал „Слатина”. Преди обаче тя да успее да извади багажа си от колата, той тръгнал с новия телевизор, цялата пенсия на мъжа й, документите и ключовете за апартамента.

Възрастната жена започнала да вика за помощ, но наоколо нямало никого. Заради шока не успяла да запомни нито номера на таксито, нито фирмата. Надява се полицията да намери шофьора.

Сега с 50 лева пенсионерите трябва да оцелеят до края на месеца. Имат дъщеря, но и тя нямала възможност да им помогне, защото е на инвалидна пенсия.

Ако шофьорът не работи в голяма таксиметрова фирма, е почти невъзможно да се намери, признават от Столична община, откъдето издават и разрешителните.
Рискът да бъдете обрани от таксиметров шофьор е по-малък, ако поръчате таксито по телефона. Можете да намерите и името му в електронния регистър на общината, съветват оттам.

Галина и Гинъо обаче нямат компютър и не знаят как да влязат в интернет. Затова се обърнаха към таксиметровия шофьор от екрана:

„Ако има душа и сърце, да върне, защото ние сме възрастни хора и останахме без пенсия, без нищо и как ще живеем. Това беше удоволствие, на стари години да вземем телевизор, да имаме нещо”, каза Галина, която заедно със съпруга си сега ще трябва да изплаща цяла година откраднатия телевизор.