На мъжа му е прилошало, докато е чакал на опашка за получаване на пенсията си в клона на улица "Граф Игнатиев". 

Пристигналите медицински екипи не са успели да го спасят.

От "Български пощи" потвърдиха за инцидента.

Днес, точно в първия ден от получаването на пенсиите, централният сървър на "Български пощи" блокира за два часа и половина.

От пресслужбата на дружеството обясниха, че "около 10 часа е възникнала внезапна повреда в хардуерната конфигурация и е прекъсната цялата ни информационна система". 

През това време в цялата страна възрастни хора, някои от които трудноподвижни, чакаха без яснота кога точно ще се поднови работата. В Централна поща в Пловдив опашката достигна около 200 души, като спряха работа и всички останали гишета за плащане на сметки, за преводи, за изпращане на писма и колети.

Проблемите вече са отстранени и информационната система на дружеството работи, съобщиха на обяд от "Български пощи". Оттам уточниха, че е създадена организация пенсионерите максимално бързо да си получат пенсиите. Изплащането на пенсиите може да продължи без да се налага удължаване на работното време на клоновете.

От дружеството се извиниха за причиненото неудобство.

Подобен проблем възникна и през първия ден от раздаването на пенсиите през януари. Тогава бе викана Спешна помощ в Пловдив заради възрастна жена.