Съдът пусна Лазар Влайков на свобода срещу 8000 лв.

stat
16:28  |  14 ноември 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Лазар Влайков e собственик на пистолета, с който бе убит Наско Тонкев Лазар Влайков e собственик на пистолета, с който бе убит Наско Тонкев
Сн.: bTV Media Group

Окръжният съд в Пазарджик промени мярката за неотклонение на бившия шеф на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков от домашен арест в 8000 лв. гаранция.
Съдията докладчик Кристина Пунтева не се съобрази с искането на прокурора Васил Малинов да бъде оставено в сила решението на районните магистрати от 9 ноември, с което мярката на Влайков оставаше без промяна – домашен арест, съобщи пазарджишкият в. "Виделина".

Бившият шеф на Общинския съвет в Септември е обвинен, че не е взел необходимите мерки за сигурност и така е допринесъл с неговия пистолет да бъде убит 47-годишният ресторантьор Наско Тонкев от село Виноградец. 

Прокурор Малинов подчерта, че е важно обвиняемият да остане още известно време в дома си, тъй като по този начин щели да се ограничат възможностите му да комуникира със свидетели по делото срещу него. 

От своя страна адвокатът на Лазар Влайков - Елвира Панкова заяви, че по делото няма никакви данни, от които да се съди, че нейният подзащитен е опитвал да въздейства на свидетели. Защитничката изрази учудване по колко пъти прокуратурата възнамерява да разпитва свидетелите си по делото, при положение, че всички досега са давали показания по два пъти, а някои и по три пъти.

Елвира Панкова каза още, че нейният подзащитен вече над 2 месеца е затворен в дома си и не може да упражнява трудова дейност, което се отразявало негативно на семейството му. Адвокатката обърна внимание и на факта, че семейството на нейния подзащитен връща кредит от 38 000 лв. на банка и всеки месец вноската е около 600 лв.
Последно в Общество


Европредседателство за 235 хиляди лева на ден

120 милиона лева е струвала основната сграда на НДК, построена през периода 1976-1980 година. Това показват данните от онова време.