Част от хората ще слеят Великденските празници и Гергьовден, но основната част от туристите се прибират по родните си места днес, като само към София ще поемат към 200 000 коли.

От 14.00 ч. до 20.00 ч. се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства с тегло над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления, съобщи пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Целта е повишаване на безопасността по пътищата, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците, отбелязват от АПИ.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", както и по път I-1 (Е-79) София-Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, припомнят от АПИ.

За улеснение на трафика през Владая и за повишаване на пътната безопасност днес от 10.00 ч. до 20.00 ч. ще има две ленти за влизащите в София по път I-1 (Е-79).

По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовището "Драгичево" - от км 285+660 (кръстовището за Рударци) до км 286+847 (бензиностанция "Петрол").

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин", допълват от АПИ.