Най-много патрули ще бъдат разположени на пътя към гръцката граница между Благоевград и Кулата, по трасетата за Варна и Бургас, както и в отсечката, свързваща двата морски града. Засилено присъствие ще има и в района около Велико Търново.

Движението на тежкотоварни камиони ще бъде спирано между 16 и 21 ч. днес и утре и почти през целия ден на 21 април, за да не пречат ТИР-овете на пътуващите.

Ремонтите по основните трасета в страната вече започнаха. Пътуващите за Великден ще усетят неудобството от стеснените участъци и допълнителното време за придвижване по обходни маршрути.

На магистрала "Хемус" от 9 април започна и ремонт на дясната тръба на тунел "Ечемишка". Затова е въведена временна организация за светлата част на денонощието – движението се затваря за една от лентите на движение и се пренасочва в другата.

На 67-ия километър на магистрала „Тракия” пък се извършва рехабилитация на мост и автомобилите се движат в едното платно.

За празничните дни БДЖ пуска допълнителни вагони в съставите на 139 влака, които пътуват по основните направления в страната. През периода от 17 до 22-ри април включително националният железопътен превозвач ще предостави около 14 хиляди допълнителни места във влаковете.

От МВР предупредиха хората, които ще пътуват, да бъдат особено внимателни какво споделят в социалните мрежи. Вече имало случаи крадци да събират информация в социалните мрежи дали хората ще пътуват по празниците и да обират жилищата им.

Прогнозата за времето в България>>

АНКЕТА: Ще пътувате ли за Великден?