Това съобщи "24 часа".

Случката се разиграла вчера вечерта в София. Полицаите опитали да спрат мерцедес, подали знак с палка, но колата продължила. Последвало преследване, в квартал "Бояна" колата била спряна. За изненада на полицаите в нея се оказала първата дама Десислава Радева. Мерцедесът бил кола на НСО, управлявана от шофьор на службата.

По-късно от МВР съобщиха, че в хода на полицейска операция, в района на НДК снощи е извършена проверка на автомобил на НСО, обслужвал охранявано лице. Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов е разпоредил проверка, която да изясни всички обстоятелства по случая.

Самата Радева не шофира, защото през 2014 г. й е изтекла книжката, твърдят нейни близки по повод появилите се твърдения, че е шофирала тя.

В никакъв случай г-жа Радева не е шофирала автомобила, не е имало преследване в София с патрулки. Тя е била в колата с охраната си и с шофьора. Това заяви шефът на НСО в оставка ген. Ангел Антонов пред "24 часа".

Не става въпрос за инцидент, имаме нарушена координация между отделните служби - не са разпознати колите, категоричен бе ген. Антонов. Случват се подобни случаи, но ще търсим първопричината след като анализираме ситуацията, допълни той. И обясни, че всички останали подробности ще ги разкаже след приключване на проверката. Не става въпрос за гонки, нито за съпротива. Ще се разберем с колегите и ще си сътрудничим за изясняване на случая, каза ген. Антонов.