Най-високата скорост на нарушител е била 135 км/час при разрешени 50 км/час. Водачът ще получи глоба от 500 лв.

Засечените нарушители са с над 60% повече в сравнение с последната подобна акция, съобщи бTV.

„По-големият процент се дължи на това, че от 23 май използваме мобилните системи за контрол на скоростта. Вече не спираме на място и не се губи време за издаване на административен документ, а на нарушителите ще се изпращат електронни фишове”, обясни Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция” .

При акцията са задържани и четири лица, които се издирват от органите на МВР, както и 54 нелегални имигранти.

Полицейските телефони са загрели от сигнали за незаконни гонки

Само в София миналата седмица са проверени 25 сигнала.

За да се пребори с незаконните гонки по известните на МВР места, където се събират автоманиаци, ще бъдат изпращани цивилни полицаи, които ще се опитват да се внедрят в средите на състезателите, за да разбират превантивно къде ще се състои поредното надбягване с тунинговани автомобили.

Въпреки това обаче при подобно състезание тази нощ в Русе загина 34-годишен шофьор. Около полунощ лек автомобил се е блъснал в стълб от тролейбусната мрежа. Очевидци разказват, че колата се е състезавала с друг автомобил.

Заради високата скорост и неравност на пътя младият мъж е изгубил управлението на колата, изскочил е от пътя и се е блъснал в стълба.

Русенският булевард "Христо Ботев", където е станала катастрофата, редовно се използва за гонки с коли и мотори в късните часове.