Инцидентът е станал преди дни в пряка на столичния булевард „Г. М. Димитров”, когато сутринта Нели отивала на работа, съобщи Нова телевизия.

Нападателят е на 59 години, най-вероятно бивш военен. Досега няма криминално досие. Днес той  е извикан на разпит.

"Включи мигача и започна да ме избутва от пътя, в опит да с престрои в дясна лента, оказа се, че искал да завие по ул. "Лъчезар Станчев". Подадох сигнал, за да не ме удари, но той отново се засили да минава пред мен. Пуснах го, защото иначе щяхме да се ударим. Той започна да ръкомаха, а аз му отговорих с жестове, питайки го какво иска, при положение, че той е виновен", разказа потърпевшата.

Тя си мислела, че всичко е отминало, но малко след това непознатият мъж спрял колата си и тръгнал към нейната.

"Свалих прозореца, за да разбера какво иска да каже. Той викаше: "Каква си ти, какво искаш, защо свиркаш?" Отговорих му: "Не виждате ли, че ще ме ударите, откъде изобщо направихте завой, за да се престроите". В този момент той вдигна ръка, опитах се да затворя прозореца, но тъй вече беше вкарал лакътя си вътре и той успя с ръката си да ме удари "циганската" през устата. Аз веднага излязох и се развиках, защото за мен това не е нормално поведение, каквото и да е станало има друг начин да се решават спорове, а не с насилие, особено когато не си виновен", каза още Нели.

Тя разказа, че нападателят искал просто да продължи по пътя си, но тя настояла да изчакат полиция. Помогнали й две момчета, едното от които я посъветвало да снима колата му и да съобщи номера на телефон 112, където подала сигнал.

Докато продължавала разправията, мъжът се обърнал рязко към Нели и тя помислила, че отново ще я удари. Тогава инстинктивно го избутала.

"Оказа се, че в този момент очилата му са били в ръката и натискайки го, за да не ме удари, съм ги счупила, за което се извинявам, ще ги възстановя", добави младата жена.

След като дошла полиция и ги разделила, всеки написал обяснения. Тогава биячът й казал:

"Аз нищо не съм ти направил, не съм те удрял, ти сама си прехапа устата". Полицаят се зачуди, защото няма как аз, каквото и да направя сама, така да се подуя и да се разкървави всичко. А той няколко пъти ме заплаши пред полицаите: "Ти ще си платиш за това".

Нели си е извадила медицинско свидетелство и моли момчетата, които са й помогнали, както и други свидетели на пътя, да дадат показания в районното управление.

"Аз не искам нищо от този човек, не целя да го осъдя и да ми изплати обезщетение, искаме тези хора да разберат, че няма как така да решават проблемите, с агресия, и да остават безнаказани. В полицията ми казаха, че такива случаи продължават", заяви още пострадалата жена.