Най-много патрули ще бъдат разположени на пътя към гръцката граница между Благоевград и Кулата, по трасетата за Варна и Бургас, както и в отсечката, свързваща двата морски града, прададе БНР.

Засилено присъствие ще има и в района около Велико Търново, съобщи на пресконференция началникът на Пътна полиция комисар Антон Антонов, предаде. 

Той изброи още няколко проблемни участъка. Очакава се по стария път София-Перник да бъде натоварено, затова се препоръчва АМ „Люлин”. През Калотина ще има пикови часове, в които преминаването ще е особено проблемно.

В направлението Русе-Бяла-Велико Търново пък се очакват много румънски туристи, автобуси, както и в отсечката Пловдив-Хасково, в посока Турция.

Шефът на КАТ апелира към шофьорите да не се качват в автомобилите си в нетрезво състояние и да избягват рискови изпреварвания.

"Разпоредено е провеждането на спецоперация "Скорост", доколкото е възможно с мобилните технически средства, и алкохол и неправоспособност на 18-и и на 19-и през нощта, тъй като е обичайно, хората се отпускат, някои употребяват алкохол и се опитват да се качват на колите", уточни Антонов.

Шефът на КАТ посочи и два проблемни участъка по магистралите. Единият е на 67-и километър на АМ „Тракия”, където се извършва рехабилитация на мост и автомобилите се движат в едното платно.

"Средната активност на магистралата е 20 000 превозни средства, ако те се придвижват в диапазона 20-21 часа, няма как да не се образува задръстване. Ако може гражданите да подбират подходящо време за пътуване", прикани Антонов, цитиран от "Фокус".

Аналогична била и ситуацията на 50-и и 54-и км на „Хемус”, където има свлачище и ремонтни дейности.

Тежкотоварното движение над 12 тона също ще бъде спирано - от 16 до 21 часа на 17-и и почти за целия ден на 21-ви.

Kонтролът ще обхване и третокласните и общинските пътища, подходите и районите на заведения и атракционни места.

В празничната вечер около църквите се очаква да има натрупване и са разпоредени мерки - основните пътища ще бъдат наситени с полицейски сили, ще бъде осигурено преминаването на автомобили около храмовете, ще бъде увеличен и контролът в нощните часове.

Междувременно от СДВР съобщиха, че провеждат спецоперации срещу нелегалните гонки в столицата и засилват контрола в предпразничните и почивни дни.