От официално съобщение на общината става ясно, че заради зачестилите тежки катастрофи, Николай Грозев е наредил главните пътища в Новозагорско да бъдат поръсени с 50 кг захар.

Само за една седмица около Нова Загора станаха няколко тежки катастрофи.

На магистрала „Тракия“ загинаха двама полицаи и други петима души бяха ранени.

На околовръстния път до Стара Загора загинаха две млади момчета, трето беше с опасност за живота, припомнят от общината.

"Предприемайки тази инициатива, общинското ръководство се основава на древно предание, според което, ако пътищата се поръсят със захар, това ще прогони злата прокоба", пише в съобщението.

"Някой спомена, че баба Ванга имала такава препоръка при струпване на нещастия и инциденти и наредих за се купи захар и да се наръсят основните пътища в общината", коментира кметът пред Дарик.

Близо 460 нарушения бяха регистрирани ден, след като на 23 май заработиха мобилните камери за контрол на скоростта по пътищата.

Статистиката на МВР сочи, че в периода 2010-2013 г. са станали 26 977 катастрофи в страната. Загиналите при тях са 2634, а ранените - 33 343.
От началото на тази година до 12 май жертвите на войната по пътищата са 216, а ранените - 2628. Анализът на МВР показва, че най-често жертви стават шофьорите, следвани от пътниците и пешеходците.