За повторно нарушение наказанието е лишаване от право да се управлява МПС за срок от 3 години и глоба 5000 лева.
Това решиха народните представители, които приеха на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, предаде "Фокус".

Пистата на Доброславци да стане терен за организиране на законни гонки, предложиха преди време автомобилисти. Мястото е достатъчно широко за отсечка направо и за картинг писта за дрифт, аргументираха се те.

Такива места трябва да има на повече места в страната, защото има достатъчно подходящи - казармени терени, летища и други общински терени. Ако това стане, много повече хора ще се пренесат от улиците на тези места, заявиха автомобилисти.

Беше предложено, по подобие на практиката в Русия, всеки легален участник в такова състезание да слага камера в колата си, която постоянно ще следи неговите действия.

Преди месец народните представители отхвърлиха предложението, според което, който при управление на моторно превозно средство в населено място превиши максимално разрешената скорост с над 60 км/ч, установено по надлежния ред, да се наказва с лишаване от свобода до три години.

Другите промени в закона >>