С новите визови облекчения за Канада за българи от следващата 2016 година световни топдестинации като Аляска, Нова Англия/Източна Канада и Хавайските острови с тръгване или пристигане във Ванкувър стават все по-близки за нас.

Според приетото от канадските власти решение българските граждани, които са имали виза от Канада в последните 10 години, както и притежателите на неимигрантски визи за САЩ, са освободени от кандидатстване за разрешение за пътуване до Канада.

Единственото, което е необходимо да направят, е онлайн регистрация в Електронната система за разрешение за пътуване на Канада (Electronic Travel Authorisation).

Самото вписване в системата ще струва 7 канадски долара и ще отнема едва няколко минути.
Разрешението ще бъде получавано онлайн също за няколко минути.

Ще се изисква основна биометрична информация, както и копие на паспорта на пасажера. Всяко получено разрешение за пътуване в Канада ще бъде валидно пет години.

Сезонът на круизите в Аляска е от май до септември.
Добра възможност е в едно пътуване до там да се комбинират Аляска и Хавайските острови.

Така в една ваканция ще има ледници и глетчери, както и романтични плажове, полюшващи се палми и цялата хавайска култура от музика, танци и кухня, коментират от Българското круиз общество.

Сезонът на круизите в Нова Англия, Квебек, Халифакс и Източна Канада традиционно е през пролетните, летните и есенните месеци - от април до октомври.