Бебето е открито на 23 май рано сутринта, след като от оставена в чакалнята на спешния център чанта, започват да се чуват звуци, съобщиха Нова телевизия и bTV.

Дълго време се питахме на кой е...40-50 минути... И санитарката каза, че чула глас.. бебешки... По-скоро мъркаше, като котенце може би, като някое малко животинче. Даже ние в началото даже малко се стресирахме, че да не би някакво животно да е оставено вътре и да изскочи, и извикахме колегата - той като мъж да отвори чантата", разказа служителка на спешната помощ.

Новороденото момиченце било с непрерязана пъпна връв, а в чантата е имало и плацента. То е родено извън лечебно заведение. Бебето е настанено в акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Първомай. То е недоносено, тежи едва 2 кг и е с адаптативни нарушения. Момиченцето вече е захранено, рехидратирано и животът му вече е вън от опасност, съобщи за Радио Пловдив управителят на здравното заведение д-р Румяна Бойлова. Бебето ще остане в болницата поне още десет дни, но все още не е ясно кой ще се грижи за него след това.

Във вторник майката е била открита и също е настанена в болницата в Първомай заради усложнения след раждането. Ангелина Иванова е на 39 години и е от Димитровград. Тя е родила в изоставена къща в село Поповица. Жената е разпитана от полицията, като обяснила, че е изоставила бебето си, защото не може да се грижи за него, съобщи Нова телевизия.

По случая Районната прокуратура в Първомай е образувала досъдебно производство.

От пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха, че бебето е оставено в болницата от 64-годишен мъж от село Поповица. Той е задържан за 24 часа.

В средата на декември м.г. 11-месечно бебе бе изоставено в двор на кооперация в Пловдив. След 12-часово издирване, майката бе открита и арестувана. По време на разпитите тя няколко пъти сменила версиите за случилото се.
Първоначално обяснила, че била ударена от мъжа си и че й били взели детето. По-късно обаче признала, че никой от фамилията не искал момиченцето и затова го е изоставила доброволно.