Неговата формация не присъства на събирането, защото не е била поканена, подчерта той тази сутрин пред bTV.

„По принцип смятаме, че трябва да се проведат разговори за някакво обединение
вдясно извън ГЕРБ, извън парламента, но те трябва да са не про- и анти- дадени личности, не на парче, а на идейна и политическа основа“, коментира Лукарски.

И атакува колегите си:

„И най-големият политически фантазьор не може да си представи три от тези пет партии като десни – „Да, България“, ДЕОС и „Зелените“. Това малко ми прилича на събиране от типа на Отечествения фронт от преди 9 септември, малко като едно ново ОФ, защото не виждам ясно изразени дясно-консервативни ценности, като говорим за дясно и при трите":

По думите му от СДС всъщност са отправили покана към ДСБ „за започване на някакви предварителни разговори", защото считат, че те са най-близки до техните виждания за дясно-консервативни ценности.

"В същото време виждаме, че ДСБ участват в този ОФ. Лидерът на ДСБ заяви, че няма да се водят разговори със СДС, изобщо с формации, които не са напуснали управлението „Борисов 2“. БЗНС защо са там? Нямам спомени Николай Ненчев да е напускал правителството до края. Малко логиката се губи и малко пак ОФ – за едни може, за други не може. Но ние в такъв тип ОФ не бихме участвали, защото не споделяме ценности, които те споделят във връзка с хомосексуалното съжителство, например“, изтъкна Лукарски.

Учудвам се какво е общото във виждането за данъчна политика между ДСБ и останалите. Явно ги събират каузи анти определени личности.

Запитан дали СДС подкрепя Бойко Борисов в третия му кабинет, Лукарски отговори:

„В никакъв случай не мога да кажа, че го подкрепяме или че сме против, ние сме опозиция на определени политики, имаме определени забележки и конструктивни критики".

За предложения бюджет за догодина той коментира, че той не е добър.

„Това е бюджет, който натоварва малкия и средния бизнес, спира свободната икономическа инициатива за сметка на засилване на социални функции. Направо бих го нарекъл социалистически проБСП бюджет, защото се наливат пари в доста нереформирани сектори. Бюджет на запушване на дупките – който е по-гласовит, той получава“, каза още бившият икономически министър в кабинета "Борисов 2".