То е направено със собствени средства между 6 и 10 март, по телефона, сред 1012 българи с избирателни права.

Близки са резултатите между първите две партии - по-малко от процент е разликата между ГЕРБ и БСП - 19,1% срещу 18,3%. Само преди два дни обаче "Галъп" излезе с други резултати, според които социалистите водят с 2% пред партията на Бойко Борисов.

Според "Барометър България", ако изборите бяха днес, Обединените патриоти биха взели 14,4 на сто, а четвърта политическа сила е ДПС - с резултат 5,1%.

"Воля" на Веселин Марешки събира подкрепата на 3,9 на сто от избирателите, а Реформаторският блок - 3,5%, което доближава тези две формации до 4-процентовия праг за влизане в парламента.
Според всички други социологичеси изследвания обаче партията на бизнесмена, който освен аптеки, има и верига бензиностанции, му отреждат категорично да е вътре в парламента с доста по-добър резултат.

2,6% събират останалите формации, регистрирани за участие на изборите на 26 март, показват още данните на "Барометър България".

Над 60 на сто от анкетираните посочват, че ще гласуват със сигурност.

Малко над 15 на сто от българските избиратели - 1 млн. граждани, декларират, че ще вземат решение в последния момент дали ще гласуват и кого ще подкрепят. Близо 1/2 от тях посочват, че симпатизират на Обединените патриоти, а останалите се разпределят по равно между БСП, ГЕРБ и "Не подкрепям никого".

Твърдо заявилите, че няма да отидат до избирателните урни, са 18 на сто.

Не е ясно как ще се отрази на избирателната активност, а и на резултата за партиите, фактът, че Конституционният съд отмени санкциите, ако не се спазва заложеното в Изборния кодекс задължително гласуване, коментират социолозите.