Това коментира Росица Кирова от "Единни за промяна" по повод подозренията около евентуална партия на Слави Трифонов. 

Повече от седмица гледам писанията и мъките на ЧИК, МИК, ПИК, ТИК и всякакви нюз по въпроса: Ще влиза ли Слави в политиката?! Как ще му се казва партията и с кого ще я прави … Запознати изписаха дори името на партията му, която естествено е като нашето гражданско обединение (б.р. - "Единни за промяна"!) Защо ли информаторите не се сетиха, че ако има нещо свързано с нас, ние сами ще си го обявим?!, категорична би Кирова. 

И започна едно лудо звънене и питане. Пишат ми на лични, питат, мислят … Тормоз. Какво лошо сме им сторили ние от „Единни за промяна“ на озлобелите жълтурковци и политприслужници, та така ни глозгат, не знам … Подминавам. Не ми се четат глупости. А и времето ми е кът. Помия за три дни. Ще оттече.

Уви. От няколко дни отново се списва, този път на тема: Защо се отказа Слави. Кой и как стоял отпред, отзад и в краката му. И кой как го държал (къде точно не пише, но се предполага). Никой не пише, че тези гръмки обявления май не ги прави Слави … Пропускам отново, разсъждава Кирова.

По нейните думи дори и малък процент мислещи хора да има те ще се сетят, че ако някой има да им каже нещо, ще го направи лично, а не чрез самопровъзгласени посредници.

Ще се сетят, че ако Слави реши да прави партия, няма да чака разни анонимници да го обявяват, а ще го направи лично. Ще се сетят, че когато си последователен и почтен в намеренията си, не се поддаваш на провокации от типа: Призоваваме Слави Трифонов да си декларира намеренията или Очакваме Слави да оглави недоволството ни …. Малко ми прилича на: Очакваме някой да е недоволен заради нас и да направи нещо, заради нас …, продължава коментара си Росица Кирова. 

Мухата без глава няма кой да оглави. Същото се отнася и за онези, които смятат, че като яхнат вълната на нечия популярност ще променят системата и живота си! Не става. И ако още не сте го разбрали, жалко за вас! Животът ни ще се промени единствено тогава, когато сами ние оглавим своето недоволство. Когато го показваме ясно и когато сме готови всички да се лишим от нещо в името на промяната.

Последователните хора с почтени намерения и силен дух винаги са следвали своя път, независимо от препятствията. Но не очаквайте от тях да спечелят вашата битка. Това, разбира се не се отнася за онези, които злоумишлено създават слухове и тиражират неистини. Тяхната битка е за нашето време и за жътвата, която следва, след като посеят семената на омразата, недоверието, апатията … На тях за това им плащат. А и им идва от вътре! Природа, заключи Росица Кирова от "Единни за промяна".