Отговорите на въпроси, на които отговарят министрите, ще продължат да се излъчват и по БНР.

Промяната на канилите на телевизията, предложена от бъдещия коалиционен партньор на ГЕРБ "Обединени патриоти", беше приета с гласуване на текст от Правилник за организацията и дейността на 44-то Народното събрание.

„За“ бяха 130 народни представители, „против“ - 89, "въздържали се" нямаше.

От БСП и ДПС се обявиха категорично против промяната с аргумента, че се ограничават човешки права.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че България е била осъдена седем пъти в Страсбург, заради това че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, като вътрешен министър, е посочил виновни преди съдът да се е произнесъл, с което е нарушил човешки права.

Цветанов обаче отвърна:

"Г-жо Нинова, когато говорим за засегнати права, само да припомня, че като заместник-министър на икономиката, точно Вие дадохте Пловдивския панаир. Вие не ощетихте ли българските граждани по начина, по който подарихте един панаир на един съпартиец? (Георги Гергов, който е мажоритарен собственик - б.р.)".

На свой ред председателката на социалистите отговори:

"Не издавайте отново присъди от тази трибуна. Има ред, закони и Конституция в държавата. Какво правихте досега, та не разследвахте приватизацията на Пловдивския панаир? И ако сте хора, които държат на законите, реда и Конституцията, знаете къде е прокуратурата, знаете къде е съдът, отивайте още днеска, завеждайте дела срещу когото трябва и да се спази редът и Конституцията в държавата!"

Този път й отвърна Спас Гърневски от ГЕРБ, който заяви, че не е вярно, че не са правили нищо срещу "кражбата на века".

В отрицателен вот след гласуването Атанас Костадинов от ПГ на "БСП за България" пък заяви:

"Политически партии не може да има, ако няма държава. Гласувах против, защото да си патриот не е награда".

КРЪСТОСАН ОГЪН: За приватизацията на Панаира