Това стана, след като в последния си работен ден народните представители приеха на второ четене актуализация на бюджета на НЗОК с 225 млн. лева и окончателно бе решено, че няма да се прави ревизия на държавния бюджет.

"Оценката за 42-то НС тепърва ще дадат българските граждани, факт е, че то имаше кратък живот, работеше в трудна среда, под засиления контрол на гражданското общество, и прие много закони в интерес на българските граждани и българския бизнес", заяви Манолова, цитирана от БТА.

В последния си работен ден депутатите намериха на банките си кутии, опаковани в червена хартия и вързани с панделка. Подаръкът вътре беше чаша за кафе с надпис "42-ро Народно събрание".

Вижте снимки >>>

Председателят Михаил Миков се обърна към колегите си с думите:

„Кутиите пред вас са един съвсем малък спомен от 42-то Народно събрание, което да ви напомня за вашата активна работа като народни представители”.

От ГЕРБ, които напуснаха преждевремено залата, обаче не си взеха подаръците.

След като чуха последния пленарен звънец, останалите депутати се събраха за прощална снимка в пленарната зала. От утре те излизат във ваканция, а на 6 август се очаква указът на президента Росен Плевнелиев за разпускане на 42-то Народно събрание.

Утре пък държавният глава ще обяви състава на служебния кабинет.


Отцепници от "Атака" в последния ден

Михаил Миков съобщи, че днес са постъпили заявления от депутатите Димитър Аврамов и Гален Монев, че напускат ПГ на "Атака". Миналата седмица Аврамов обяви, че се присъединява към "България без цензура", днес и Монов декларира, че отива в партията на Николай Бареков.

По-късно депутатката от „Атака” Миглена Александрова захвърли в кулоарите чанта с лични вещи на Димитър Аврамов, който преди дни се оплака, че от партията не му я връщат и вероятно е открадната, предаде „Фокус”.

По повод мистериозно изчезналата чантичка на г-н Аврамов, искам да кажа, че тя не е напускала стаята на „Атака”. Това, че г-н Аврамов се срамува да дойде и да си я вземе, е негов проблем. На нас тази чантичка не ни трябва, но очевидно му е много важна, защото може би вътре са 30-те сребърника, за които се продаде, а може би и 30-те сребърника, за които се продаде г-н Монев", заяви Александрова и захвърли чантата пред стаята на независимите депутати.