Все пак това се случи малко по-късно.

В 9 часа, когато трябваше да започне работният ден на народните избраници, председателят Цецка Цачева даде 15 минути почивка, след която да бъде направена нова регистрация, предадоха БГНЕС и "Фокус".

За журналистите не стана ясно колко депутати са се регистрирали първоначално, тъй като заседанието днес е закрито заради "служебна тайна". Първа точка в програмата е Законопроект за ратифициране на Споразумението между България и Международния наказателен съд за релокация на територията на България на свидетели на Съда. С решение на ръководството на парламента тази точка е закрита, поради което достъпът до кулоарите около залата е ограничен, а мониторите, които излъчват случващото се в залата, са изключени.

След второто преброяване бе събран кворум за откриване на заседанието и депутатите не се върнаха в кулоарите на парламента.

В дневния ред са включени още създаване на временна комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията, както и разглеждане на Отчета за дейността на Съвета за електронни медии за 2014 г.

Липсата на кворум бе честа практика за 42-рото Народно събрание, когато десетки заседания бяха провалени, а много често се налагаше по няколко пъти депутатите да правят опит да се съберат в зала. Основната причина беше поведението на ГЕРБ в опозиция.