Това каза зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов, който прочете декларация по време на заключителното заседание на 41-ото Народно събрание, цитиран от БГНЕС и "Фокус".

От средата на февруари у нас се самозапалиха четирима мъже. Трима от тях починаха. Вчера 52-годишният Димитър Димитров от дупнишкото село Крайници се заля с бензин и запали пред сградата на президентството. Той бе загасен от гардове от НСО и откаран в "Пирогов", където лекарите се борят за живота му.
 
По думите на Найденов днешното мнозинство е отрицание на парламентаризма.

"Изпращаме в историята най-слабия парламент след 1989 г.  Парламент до днес ограден с полицейски ленти и метални ограждения, които го пазеха от хората, а не го запазваха за хората. Парламентът не приключи с пълен мандат и това е логично следствие от провала на ГЕРБ. Няма друг парламент, в който бюджетът да се представя в отсъствието на премиера. Няма друг парламент, в който промените в правителството да се гласуват без премиера. ГЕРБ остана само абревиатура", заяви зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България.

След днес демокрацията ще има своя нов шанс – властта да се върне в ръцете на българските граждани. България е над всичко, допълни Найденов. Според него комуникативните способности на бившия премиер Бойко Борисов, натискът върху медиите, са смачкали критиката.

"С основание този парламент си отива предсрочно. Имаме шанс да се върви към нови перспективи, нека не пропускаме този шанс. Нека покажем, че в България има политици, които имат достойнство и институции, които могат да работят за хората", заключи Ангел Найденов.