Макрон е "страхотен тип. Интелигентен, силен. Обича да ме държи за ръка. Хората не осъзнават колко много обича да ме държи за ръка. И това е добре", казва Тръмп в интервю за в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

"Наистина. Добър човек е. Корав човек, но, вижте какво, той трябва да е такъв. Мисля, че ще е страхотен президент на Франция. Но обича да ме държи за ръка", добавя Тръмп.

Американският президент присъства на военния парад на 14 юли в Париж, който тази година съвпадна със 100-годишнината от включването на САЩ в Първата световна война. Тръмп споделя, че за него е било "доста изненадващо" да получи тази покана след решението му да напусне Парижкото споразумение за климата, което бе сключено през 2015 г. от 195 държави.

Що се отнася до парада, Тръмп смята, че това е бил "един от най-хубавите паради", които е виждал. "Всъщност трябва да си направим един на булевард "Пенсилвания" във Вашингтон, между Конгреса и Белия дом, казва той. Колкото до вечерята на двете президентски двойки в ресторанта на Айфеловата кула, Тръмп заявява, че в подножието на кулата се били събрали "хиляди и хиляди хора, защото бяха чули, че ще вечеряме там".

По повод посещението му на гробницата на Наполеон Тръмп смята, че "единственият му проблем е, че не е бил в Русия онази вечер заради извънбрачни дейности и те са измрели от замръзване", казва Тръмп, имайки предвид участието на френските войници в руската военна кампания.

"Колко пъти Русия е била спасявана от климата? Същото се е случило с Хитлер. Отишли са там и е станало 35 градуса под нулата и това е било краят на тази армия", заявява Тръмп в интервюто си за в. "Ню Йорк таймс".