Това пише "Льо Паризиен" и показва ужасяващо видео с огромно число плъхове в един от контейнерите за боклук на града. Сцената е заснета на 9 декември 2017 година на брега на Сена между музея "Орсе" и моста "Роял" в Седми парижки район от служител на чистотата.

Това е момент, в който чистачите отварят контейнер с боклук, за да го изсипят в колата на чистотата. Вместо боклук, те откриват орда плъхове. "Това не е първия път, когато се натъкваме на такива гледки", казва работникът на име Давид.

Според него, през последната година се наблюдава огромен ръст на популацията на плъховете във всички райони, разположени до Сена. хората от парижката чистота се ужасяват и от атаките на плъховете срещу тях.

"Един от колегите ми разказа, че плъх е скочил до гърлото му и по случайност не е успял да го захапе. Друг пък е полазил по ръката му, за щастие, се е разминало без рани", разказва още Давид.

Кметството на Париж е осведомено за проблема. вече са отделени 1.5 милиона евро за справяне с тази напаст, която застрашава сигурността на парижани.