Задържаха трима роднини на атентатора от Париж

stat
12:49  |  21 април 2017 / Редактор Надежда Христова / обновено преди 15 минути

Парижката прокуратура, която води разследването за атентата на "Шанз-Елизе", съобщи, че полицията е задържала за разпит трима роднини на застреляния извършител.
Прокуратурата подчерта, че разпитът на роднини е рутинна мярка в такива случаи, тъй като се проверява дали нападателят е действал сам, откъде се е сдобил с оръжията си и други подобни данни, съобщиха АП и БТА.

Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорността за нападението, в което бе убит един полицай, а двама са ранени. В колата на нападателя са открити пушка-помпа и ножове, както и документите на колата, по които са установени самоличността на нападателя и домашният му адрес, съобщи телевизия Бе Еф Ем.

В жилището на заподозрения атентатор, намиращо се в град в департамента Сен-е-Марн източно от Париж, е извършен обиск. Не е ясно защо той не е използвал пушката-помпа. Според очевидци мъжът е стрелял с автомат "Калашников".

Полицията и прокуратурата казват единствено, че става дума за "автомат армейски образец".

Според източници на АФП в близост до тялото на терориста пък е била открита написана на ръка бележка с възхвала за „Ислямска държава“, предаде "Фокус".
Освен бележката, в автомобила властите са открили и Корана.

Властите в Париж все още не съобщават официално самоличността на атентатора. По неофициални данни обаче той е роден във Франция през 1977 г. и се казва Карим Шорфи.

"Самоличността на нападателя е известна и беше проверена. Няма да го съобщя, тъй като следствените действия с внезапни проверки продължават. Следователите искат да знаят със сигурност дали той е имал съучастници", заяви прокурорът на Париж Франсоа Моленс пред журналисти, предаде bTV.


Последно в По света


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?