Съдят ”жертва” на атентатите в Париж, получила €25 000

stat
07:39  |  14 февруари 2018 | По света / Редактор Десислава Димитрова /  
130 души загинаха при терористичните нападения през 2015 г. 130 души загинаха при терористичните нападения през 2015 г.
Сн.: БТА

Жена, представила се за една от жертвите на атентатите от 13 ноември 2015 г. в Париж и получила обезщетение в размер на 25 000 евро, бе арестувана
Става дума за 48-годишна жителка на парижко предградие, която от близо една година работела на заплата в асоциацията на жертвите на атентатите, наречена "Живот за Париж", съобщиха съдебни източници, цитирани от Франс прес и БТА.

В миналото тя е била осъждана на три пъти за измами. Жената е признала, че отново е извършила измама и ще бъде съдена днес по бързата процедура.

Сумата от 25 000 евро й е била изплатена от Фонда за гаранции за жертвите на тероризма и на други нарушения на закона, уточни прокуратурата в Кретей в района на Париж.

Общо 11 души бяха осъдени за опит за измама и двама за измама във връзка с атентатите. През декември мъж се представи за жертва на атентата в концертната зала Батаклан в Париж. Той изобщо не е бил там по време на нападението и бе осъден на шест месеца затвор заради лъжата, заради която бил поискал изплащането на обезщетение като жертва на нападението.

На 13 ноември 2015 г. 130 души загинаха в серия от атентати в Париж, а ранените бяха неколкостотин. 
Последно в По света


Обединени патриоти все повече играят соло

Макар формално да са все още заедно, сякаш нищо вече не събира Обединените патриоти (ОП).