Близо година след началото на сагата, Районният съд в Елена взе окончателното си решение и осъди 58-годишния пенсионер, получил парите по погрешка. Сега семейството трябва да връща похарчените над 6000 лева от неправомерно получените 28 000 и то заедно с лихвите, съобщи Нова тв.

Семейството обаче преживява само с инвалидна пенсия. Нури и Атче Хаптулови имат три деца, но не могат да разчитат на тях за такава огромна сума.

Кошмарът за семейство Хаптулови започва в средата на миналата година, когато социалните допускат техническата грешка при изготвянето на платежни нареждания. Вместо инвалидна пенсия от 175 лева, Нури получава „златен джакпот“ от 28 000 лева.

Двамата със съпругата му започват да харчат хилядите левове без притеснение, тъй като решили, че това са обезщетения, които очаквали да получат.

Драмата на Нури и Атче трогва местните жители в село Константин, които ги познават като добри и честни хора.

Всички се възмущават и недоумяват как двамата ще връщат парите. За социално слаби хора, които живеят с по-малко от 200 лева на месец тази сума е несметно богатство.

Последната надежда за Нури и Атче е възможността да обжалват съдебното решение до края на следващата седмица в Окръжния съд във Велико Търново.