Тя била забравена в малките часове в нощта срещу неделя от семейство, което се връщало от рожден ден, съобщиха Дарик радио и "Труд". 

Жената носела чантата с подаръците си и портмонето, а на съпруга бил поверен букета от празника. След като се прибрали вкъщи обаче установили, че най-ценната чанта липсва. Опитали се да си спомнят колата, но неуспешно, затова позвънили в 3 по-големи фирми за превоз. Оттам не могли да дадат отговор обаче кои шофьори са на смяна.

Семейството вече било почти примирено със загубата, когато около 3 часа получили обаждане от дежурния в Областната дирекция на МВР в Шумен. Той им съобщил, че таксиметров шофьор оставил забравен багаж. Чрез диспечерите стигнали до семейството, което малко по-рано търсило шофьора. В чантата с подаръци имало скъпи парфюм и гривна, а в портмонето имало 220 лева.

Доблестният шофьор е 59-годишният Константин Панов.

Разсеяни пътници в таксито ми ме направиха редовен посетител в полицията. За седмица връщам втори портфейл, иначе поне 20 телефона съм спасил. Похвали обаче, не искам. Смятам, че всеки мой колега би постъпил така“, споделя мъжът.

Той обяснява, че нарицателното „бакшиши“ за шофьорите изобщо не отговаря на истината и не може да се лепи на всеки. Панов е в бранша от 11 г.