Борисов отсече: Пари за МВР - да, но срещу резултати!

stat
16:45  |  11 януари 2018 | Общество / Автор Калин Каменов /  
Премиерът Бойко Борисов разкри как ще бъдат дадени пари за МВР Премиерът Бойко Борисов разкри как ще бъдат дадени пари за МВР
Сн.: БТА

Правителството ще отдели 100 млн. за заплати за служителите в МВР, но срещу резултати. Това обявил премиерът Борисов на срещата със синдикатите от МВР днес.

Премиерът уточнява, че сумата е за периода от 1 януари до 31 декември 2018 г. и допълни, че при добра събираемост през настоящата година, има възможност за увеличаване на полицейските заплати с 10% от 2019 година.

 

„Изборите като дойдат политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати, в същото време света става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

 

„В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.Той поясни и че няма нищо против протеста на служителите от МВР, като апелира средствата, които сега допълнително ще се предоставят за заплати на служителите, да не се разглеждат като стимул за прекратяването му.

Последно в Общество


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.