Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата ще се проведе днес от 12 ч. в Министерския съвет. На нея ще се търси възможност за разрешаване на проблема със закриването на пожарните служби в двата зимни курорта - Пампорово и Боровец.

Хотелиери, горовладелци и жители на чепеларски и смолянски села днес протестираха в Пампорово заради закриването на пожарната служба в курортния комплекс.

Тази районна служба обхваща територията на над 9 горовладелски кооперации, каза по-рано кметът на Чепеларе Славка Чакърова, цитирана от БНР.

Това са над 100 000 декара гора, частни кооперации. Обслужва 4-5 села. Това са Проглед, Стойките, Широка Лъка, Гела. Не на последно място и хотелската част, която обхваща над 15 000 леглова база, изтъкна кметицата.

Миналата седмица вътрешният министър Валентин Радев каза, че ръководството на МВР е направило преглед на пожарите в отделните противопожарни участъци и е установило, че в 12 от тях те са малко на брой и хората дежурят по двама. Заради това е решено тези участъци да бъдат преструктурирани като пожарникарите бъдат преместени на работа в по-големите участъци, без никой да бъде уволнен.