Това съобщи на страницата си във Фейсбук Александър Пелев. "Бог ще накаже имбецилите, които с празните си цинкови кофи посегнаха върху този знак на уважение към един от великите човеци и победител в Студената война!", заявява Пелев.

Бюстът на 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън беше поставен в Южния парк в София вчера. Паметникът се намира на входа на парка откъм бул. "Витоша", на т.нар. алея "Роналд Рейгън

Решението за поставяне на бюст на Рейгън бе взето през 2011 г., когато се честваше 100 години от рождението на 40-ия президент на САЩ. Поставянето на паметника бе одобрено от ексглавният архитект на София Петър Диков. Средствата за бюста са основно от дарения. 

Новооткрития бюст на бившия американски президент Роналд Рейгън, който бе открит вчера в столичния Южен парк, бе обруган само часове след церемонията, вижда се от пост на фейсбук страницата на Александър Пелев. Бившият водещ в бТВ пише: "Бог ще накаже имбецилите, които с празните си цинкови кофи посегнаха върху този знак на уважение към един от великите човеци и победител в Студената война!" Бюстът на 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън беше поставен в Южния парк в София вчера. Паметникът се намира на входа на парка откъм бул. "Витоша", на т.нар. алея "Роналд Рейгън". Решението за издигането му беше взето от Столичния общински съвет още през 2011 г., когато се честваха 100 години от рождението на Рейгън. Очакваше се монументът да бъде поставен още миналата година, но това така не се случи. Поставянето на паметника на това място е одобрено от предишния главен архитект на София Петър Диков. Инициатори на идеята са бившият общински съветник от СДС Владимир Кисьов, настоящият Борислав Бориславов, бившия кмет на район "Студентски" Константин Арабаджиев и др. През миналата година Съюзът на българските художници обяви конкурс за изработване на бюст паметника. За да бъде реализиран проектът, трябваше да се съберат 30 хил. лева. Средствата са основно от дарения.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/zalyakha-s-boya-pametnika-na-reygn-chasove-sled-otkrivaneto-mu_news508216.html