25-годишният Адриан бе отвлечен на 30 август, а в неделя вечерта бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица преговори, след което е платил откуп. Тони Златков обаче отказа да каже каква сума е платил за живота на сина си.

"За 12-те дни, в които беше отвлечен, Адриан е отслабнал с 6-7 килограма, аз - с 8. Той все още е дезориентиран и уплашен, но започва да се възстановява. Не са го стресирали допълнително, което е много важно", каза в интервю за Нова телевизия Тони Златков.

Адриан не е видял лицата на похитителите си, нито мястото, където са го държали затворен. В дома на семейството обаче отвличането вече е тема табу, защото всички искат да оставят случилото си зад гърба си.

"Най-голямото щастие за нас е, че ни върнаха сина и нещата приключиха така. Ще направим и курбан”, сподели още бащата.

25-годишният Адриан още не е разговарял с психолог. Предстои семейството да обсъди къде и как ще живее занапред. Сигурното е, че се включва охрана.

"Ще мине медицински прегледи, не знаем още какво ще следва. Успява да спи, чувства подкрепата на цялото ни семейство. В тези първи дни най-важното е всички ние да се възстановим от този стрес и шок, който изживяхме", допълни Тони Златков.