Тя стана жертва на похитителите при плащането на откупа за мъж си  - 397 000 евро, когато Бончев трябваше да бъде пуснат. За свободата на съпругата си пък той по-късно "дари" 157 000 евро на фондация, избрана от похитителите.  

Разследването установи, че те са от престъпната група "Наглите". През юли 2014 г. обаче, поради липса на доказателства, ВКС окончателно призна за виновни само четирима от бандата и им наложи присъди между 10 и 18 г. затвор.

Отвличането

Към 1 часа на 22 май 2008 г., прибирайки се през нощта от Казичене към квартал "Дървеница", където живее със семейството си, Бончев е нападнат от четирима непознати мъже с тъмен микробус с надпис "Полиция”. Похитителите го вкарват вътре и потеглят.

По-късно самият Бончев разказва пред съда, че бусът се движи към Витоша, Бистрица и Железница и спира в някаква местност. Там го местят в друг автомобил.

След това го затварят в тясно помещение с бетонен под. Искат телефонните номера на съпругата му, на шофьора му и на съдружника му Гриша Ганчев. Искат 2 милиона откуп. 

Държат го в плен 50 дни. На 17-ия от тях те режат малкия пръст на лявата му ръка, 48 часа по-късно и безименния пръст до първата фаланга. Дават му кислородна вода и аналгин и ги изпращат в колети на жена му и Ганчев.

След години собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев заяви, че именно той е платил откупа. Бончев обаче каза, че точно тогава той го е принудил да излезе от общите им фирми и заяви, че не може да му прости. Така двамата развалиха отношенията си.

При освобождаването на Бончев похитителите го карат да пие водка, дават му да обуе нови анцуг и джапанки и го изоставят в покрайнините на София в тежко състояние. Най-лошото е обаче, че му съобщават, че съпругата му е отвлечена. Дават му телефон със сим карта за комуникация за искания откуп. По-късно , неочаквано, похитителите му нареждат да преведе парите в банковата сметка на фондация, която има клиника за възстановяване след рак на гърдата.

Съдебната сага за "дарения" откуп

По-късно Ангел Бончев заведе дело срещу фондация - "Утре за всеки", да му върне парите от откупа. Той заяви, че е дарил парите по принуда, а не на добра воля и те му трябват, за да се лекува съпругата му Камелия, която заради преживения стрес се разболя от онкологично заболяване. Тя почина на Коледа през 2012 г.

Бизнесменът спечели делото, но се оказа, че трябва да заведе ново, защото се оказа, че фондацията е с празни сметки и без имущество. Затова той си потърси парите от сдружението с нестопанска цел "Аюрведа Рейки" и болница "Царица Йоанна" (ИСУЛ), които според адвокатите му също са се облагодетелствали. Според внесения тогава в съда иск за 401 190,74 лева "Утре за всеки" е прехвърлила всичките си активи на "Аюрведа Рейки". Сумата била вложена в реконструкцията на имот, собственост на болницата.

Тогава, по молба на Бончев, съдът нареди запор на всички банкови сметки на сдружението. Той не поискал да се блокират и сметките на болницата, за да не спира лечението на пациентите.

Съдът дори освободил Бончев от задължителната такса от 4% от цената на иска заради лошото му финансово състояние. Иначе трябвало да плати 16 000 лв.

В края на 2013 г. той спечели окончателно делото. Две години по-късно обаче още не си беше получил парите. Оттогава той не е коментирал.

Делото срещу "Наглите"

След няколко години разследване на подсъдимата скамейка бяха изправени 9 души от бандата "Наглите" за 10 отвличания - на Илиян Цанев, Мехмед Чакър, Михаил Краус, Джорджо Марков, Венислав Величков, Ангел Бончев, Камелия Аврамова (Бончева), Георги Георгиев-Пурата, Васил Маникатов, Киро Киров, Борислав Атанасов, както и за опита за отвличане на Борислав Георгиев.

Групата бе оправдана само за похищението на Румен Гунински през есента на 2009 г.

Според прокуратурата престъпната дейност на Ивайло Евтимов-Йожи, Прокопи Прокопиев-Културиста, Даниел Димитров-Релето, Любомир Димитров-Гребеца, Павел Петков-Прасето, Цветозар Славчев-Съро, Кирил Кирилов-Шкафа и братята Радослав и Митко Лебешковски е продължила близо 2 години, в които са спечелили близо 6 милиона лева. Парите обаче така и не бяха открити.

Освен това осъдени бяха само Йожи, Културиста и Релето - на по 18 години затвор, и Гребеца, чиято присъда беше намалена от 15 на 10 години. Останалите бяха оправдани, с изключение на Шкафа, който междувременно, през март 2012 г., беше застрелян пред дома си в София.

А самият Бончев заяви в съда:

"Главата на "Октопода" е на свобода".

Бизнесменът уточни, че има предположения кой може да е организаторът на похищенията и той не е сред подсъдимите, тъй като "за тази работа трябва мозък".

В затвора "Наглите" се трудят като чистачи и лавкаджии