Това заяви днес Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин. Той коментира пред журналисти разпространените в САЩ съобщения, че Русия събирала компрометиращи информации за Тръмп.

Абсолютна глупост и „булевардно четиво“ нарече тези твърдения Песков, цитиран от ТАСС.

„Не, Кремъл няма компромат против Тръмп, обратната информация не отговаря на действителността и не е нищо друго освен абсолютна измислица“, каза говорителят.

Той опроверга и твърденията, че руското ръководство имало сведения, опетняващи Хилъри Клинтън: „Това е абсолютна партенка, нещо абсолютно изфабрикувано и пълна глупост. Кремъл не се занимава със събиране на компромати“.

„Президентът на Руската федерация – подчерта Песков – се занимава с изграждане на отношения с нашите задгранични партньори в интерес на Руската федерация и в интерес на руския народ, както и в интерес на глобалния мир, стабилността и сигурността“.

Говорителят на Кремъл сравни „качеството“ на сегашните съобщения с доклада за „руските хакерски атаки“. Той каза, че тези публикации са „истерични“ и представляват „очевиден опит да се навреди на двустранните отношения“.