Министър-председателят Бойко Борисов, посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, Раул Данон - собственик и изпълнителен директор на "Теклас холдинг" и кметът на Кърджали Хасан Азис, прерязаха лентата на изградената трета фабрика от завода за каучукови съединения в автомобилната индустрия край Кърджали.

На откриването присъстваха министърът на транспорта Ивайло Московски, народни представители от ДПС, областният управител Илия Илиев, кметове от региона, предаде БТА.

Борисов, който преди 5 години преряза лентата и на втората фабрика, използва случая да се обърне към присъстващите с думите, че има два пътя, единият от които да бъдат строени заводи и разкривани работни места.

"Или продължаваме този път на толерантност, приятелство, градим си държавата, развиваме я, или се поддаваме на глупостите да воюваме, да се караме и да не се развиваме", допълни Борисов.

Той изрази надежда, че в държавата ще има разум, защото ако големите инвеститори не прогнозират, че в страната има здрави политически партии и стабилност, няма да дойдат.

Борисов посочи още, че "турският холдинг е направил около 100 милиона инвестиции с трите си фабрики край Кърджали, има близо 2 000 работни места и около 13 милиона внесли данъци в бюджета. С тези пари правим пътища, пречиствателни станции", допълни той.

На откриването изпълнителният директор Раул Данон изрази намерение на компанията за изграждане на Изследователски център в България, предназначен изключително за хибридни и електрически коли.

За целта се водели разговори с представители на българските институции.