Нямаме намерение да оттеглим нито един наш представител в изпълнителната власт, каза той и добави, че това е обща позиция на парламентарната група.

По-рано днес от "Воля", ДПС и от левицата поискаха вицепремиерът Валери Симеонов да се оттегли от правителството заради изказванията му около скандала с дискредитиращи снимки на подалия вече оставка заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев.

Аз разговарях с г-н Валери Симеонов, знаете неговата позиция - подобни думи /за концлагери/ не са изричани, той ще си търси правата по съдебен ред с въпросния вестник, коментира Борис Ячев.

Наясно сме, че за опозицията - както за БСП, така и за ДПС, е най-добре Обединените патриоти не само да не са в изпълнителната власт, да не са в парламента, сигурно и в политиката, посочи заместник-председателят на НФСБ, цитиран от БТА. Той отбеляза, че Симеонов с много последователното си и твърдо поведение е неудобен за доста хора.

Самият Валери Симеонов заяви, че не смята да подава оставка и ще съди в. "Сега", защото не бил казал, че си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд.

По адрес на "Воля" Ячев коментира, че за него това продължава да е неясен политически субект. Нито знам тяхната платформа, нито техните идеи, допълни той.

В отговор на друг въпрос, Борис Ячев коментира, че председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов може би се е извинил за неприятната ситуация около зам.-министъра със снимката с нацистки поздрав Павел Тенев (Цветанов действително се извини - б.р.). При Тенев това са грешки на растежа. Той е млад човек, направил е нещо нелепо преди години, пое си отговорността и от вчера е подал оставка, добави Ячев.

По отношение освобождаването на директора на дирекция Иво Антонов, Ячев коментира, че това е втори опит да бъде дискредитиран и припомни, че преди две години Антонов е бил наказан за подобни снимки. По думите му право на премиера е да уволнява и назначава когото иска.