Това сочи телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“ сред 800 души на възраст 18+ години. Изследването е проведено в период: 12-13 октомври 2017 г. 

В дебата на Валери Симеонов с журналистите пък 62% са на страната на журналистите, а 18% са на страната на Симеонов. 5% не избират нито едната от двете опции. 

Сред противниците на оставката личат привържениците на управляващите. Скупчването на случаите с Делян Добрев, Антон Тодоров и Валери Симеонов очевидно подлага на риск подкрепата за управлението – на фона на напрегнатата ситуация около дебата с президента Радев, сочи още изследването.

Днес Валери Симеонов заяви пред журналисти в Пловдив, че не водел битки с никого, но си защитавал изконните човешки права.

„Неправилно е изтълкувано поведението ми”, подчерта Симеонов.

Попитан как ще коментира исканата му от ДПС оставка, той отговори, че му се вижда „пошло на този ден да се говори за ДПС”. (В Пловдив Симеонов се включи в честванията по повод Празника на военния парашутист - б.р.) След това прикани журналистите да направят справка чии изказвания са повече на езика на омразата. „Да наречеш някой ксенофоб и фашист също е език на омразата, а на това сме свидетели от влизането ни в 43-то Народно събрание преди три години. Но това не възмущава никого”, каза още Валери Симеонов, цитиран от Агенция "Фокус".

По-рано днес пред bTV Йордан Цонев от ДПС припомни, че неговата партия е против участието на националистите в лицето на Обединените патриоти в управлението. Причината е, че те използват език на омразата, заяви депутатът.

ДПС искат оставка на кабинет „Борисов 3”, ако не отстранят Валери Симеонов.

Партията обвинява вицепремиера в използване на език на омразата и натиск върху медии. „Слово, в което присъстват думите „кучки“, „хлебарки“, „маймуни“ за други етноси в България не може да обединява българския народ. Това слово е слово на разделението и разрухата“, каза Йордан Цонев.