Той смята, че не е направил нищо незаконно и че няма намерение да подава оставка, предаде БНР.

В понеделник стана ясно, че Вулф е заплашил най-тиражирания германски ежедневник с "война", ако изданието публикува материал за взет от него жилищен заем, докато е бил министър-председател на провинция Долна Саксония.
Вулф вече изрази съжаление, че като премиер на Долна Саксония в периода 2003 - 2010 г. не е оповестил публично, че е взел 500 000 евро назаем от бизнесмен и че е отрекъл да има бизнес отношения с него.
Междувременно Вулф призна, че докато бе министър-председател на Долна Саксония, е отсядал във вили на приятели бизнесмени. 
Подложен на натиск от медиите, чрез своите адвокати той обяви, че е бил шест пъти на частна почивка във вили на свои приятели.

"Билд" оспори днес твърдението на президента, че не се е опитал да попречи на публикуването на информация за заем, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.
Вулф каза в телевизионно интервю вчера, че се обадил във вестника от Кувейт с намерението да поиска от вестника да забави публикацията с 24 часа, за да може той да има време да се върне в Германия и да отговори на обвиненията.

Главният редактор на вестника Кай Дикман изрази обаче удивление от твърденията на Вулф в писмо до президента на вестника. В него той иска разрешението му да публикува текста на гласовото съобщение от 12 декември в името на прозрачността.

Адвокати казаха, че според германското законодателство е престъпление да се публикува съдържанието на телефонни съобщения, освен ако двете страни са съгласни. Съобщението от гласовата поща, оставено от Вулф в редакцията на вестника, окачествено от медиите като атака срещу свободата на словото в Германия, е в центъра на скандала, който може да свали президента от власт.

Кризата заплашва да злепостави канцлерката Ангела Меркел, която го номинира за предимно церемониалния пост. Тя вече парира нападкитер срещу президента.

"Билд" обяви по-рано тази седмица, че не е съобщил за гласовата поща в началото, защото Вулф се извинил два дни по-късно на главния редактор. Някои медии съобщиха, че в телефонното съобщение Вулф предупредил Дикман, че са във война и "Рубиконът е преминат".