"Не намирам аргументи за нея", каза той. Според него е странно всеки да носи отговорност за действия и бездействия на приятел.

"Не виждам нищо укоримо в тази сделка, но това е нейно решение", заяви Горанов.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще депозира оставката си заради сделката на ЧЕЗ, като одобрения кандидат за закупуването на енергийното дружество е пазарджишката фирма "Инерком груп".   С оставката си Теменужка Петкова искала да изчисти името си.

Министерството на финансите не е компетентният орган, това е сделка между частни субекти, която трябва да бъде анализирана от регулаторите - в случая КЗК и КЕВР, те трябва да си свършат работата. Ако има работещи институции е без значение кое на кого, ако не е в нарушение на конкуренцията, заяви министърът на финансите Владислав Горанов. 

Горанов подчерта, че държавата не може да регулира частни отношения и е направила своя избор какъв тип икономика да води. Не съм сигурен, че държавата или едно предприятие, ръководено от нея, ще се справи по-добре от частната инициатива, която обаче трябва да бъде регулирана в рамките на закона и правилата, смята Горанов по повод изказването на лидера на социалистите Корнелия Нинова. 

Има концептуален спор за ролята на държавата в икономиката и трябва ли да купуваме търговски дружества от пазара, моят отговор е "не", обясни финансовият министър. Да национализираме и другите компании, защо ги продадохме преди години, смятам, че трябва да има работещи регулатори, а частната собственост управлява по-добре от държавата, добави той.