За това съобщи заместник-министърът на земеделието Георги Костов на пресконференция, съобщиха "Дневник" и OFFNews.

Пред OFFNews Арнаудов не е пожелал да коментира мотивите за оставката си, но е уточнил, че напускането на поста няма общо с това, че прокуратурата ще бъде сезирана по казуса със застрояването на къмпинг "Корал".

По думите на министър Костов Арнаудов не е останал без работа и вече е служител в горското стопанство в Ново Паничарево. Според Арнаудов обаче в момента водел преговори за работа там.

Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов оглави горското стопанство в Царево през август миналата година. Назначението му предизвика вълна от недоволство сред природозащитниците и сред жителите на Царево.
 
Преди това той беше три мандата кмет на града. Управлението му беше съпътствано от скандали и оспорвани решения за общинските имоти по Южното Черноморие.

През това време беше построено незаконно вилно селище "Златна перла" (близо до село Варвара) без задължителна екологична оценка. 
Арнаудов настояваше и за промяна в устройствения план на Царево, която да позволи ново курортно строителство по брега в защитените територии на парк "Странджа".

Като кмет той атакува заповедта за обявяването на природен парк "Странджа". Заради природозащитни протести, парламентът гласува забрана за заличаване на вече обявени защитени територии.

Освен това, се оказа, че Арнаудов е "възстановил" в полза на община Царево около 20 000 дка гори на горското стопанство по Южното Черноморие, за които бе установено, че никога не са били нейна собственост.

През юли м. г. Бургаският окръжен съд отмени като незаконосъобразно възстановяването на горите в полза на община Царево и я осъди да заплати разноските по делото на стойност над 520 000 лв.

Докато Арнаудов бе кмет, беше направена и сделката с къмпинг "Корал". Миналия месец служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева каза, че ще даде на прокуратурата случая с плажа "Корал".

Собственик на парцела, който е до плажа "Корал", е испанското дружество "Ибертрола Инмобилиария". Издадените строителни разрешителни на дружеството бяха атакувани по съдебен път, но в крайна сметка инвеститорите спечелиха спора.