Това казва в изявление до медиите вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков по повод на подадената вчера от него оставка.
Най-вече благодаря на експертите в Министерството на финансите, с помощта на които България си върна финансовото здраве. Ще продължавам да помагам с каквото мога и в бъдеще, се посочва в изявлението.

Часове преди изявлението от правителствената информационна служба съобщиха, че премиерът Бойко Борисов ще предложи на парламента да одобри освобождаването на Симеон Дянков от правителството, като за вицепремиер предлага министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, а за министър на финансите и управление на средствата от ЕС - Томислав Дончев.

На 22 октомври 2010 година Борисов бе попитан в парламента от БСП не трябва ли да отстрани Дянков заради несправяне с работата. Премиерът отговори така:

"Оценките, които получава България от рейтинговите агенции, показват, че не се налага освобождаването на Симеон Дянков от поста. Освобождаването на един финансов министър е все едно да падне цяло правителство. Това е сигналът и към външните пазари и всички, които се занимават с финанси".

Анкета: Защо Борисов отстрани Дянков?