Такъв беше коментарът на вицепремиера Красимир Каракачанов пред медиите в парламента, съобщи БТА.

Не могат да преживеят, че втори мандат вече не са в управлението, не раздават порциите, не въртят обръчите и търсят възможност по всякакъв повод да уязвят Обединените патриоти, вкл. с доноси в чужбина, каза Каракачанов.  

Военният министър недоумява защо се иска освобождаването Симеонов от вицепремиерския пост за това, че границата е обявена за част от стратегическата инфраструктура. Даже се чувствам леко обиден, добави Каракачанов, защото преди две години - през 2015 г., аз бях човекът, който настояваше така да постъпим, за да може армията да бъде изпратена да охранява границата.

Той попита риторично и дали е възможно журналист, без значение от каква националност, да снима обект от стратегическата инфраструктура на Франция, Белгия, Германия, САЩ при положение, че се знае за разположени там самолети, ракети "с еди какви си възможности".

Защо г-жа Йончева не отиде от турска страна, за да видим дали ще я допуснат да снима, но да правиш филми, с които да показваш на нелегалните имигранти откъде да минат - това отговорно ли е, продължи вицепремиерът.

По думите му, се прекалява, а целта е да се дестабилизира правителството. БСП има и вътрешни проблеми - предстои конгрес, лидерът трябва да бъде подкрепен, обоснова се Красимир Каракачанов.

Самият Валери Симеонов, който беше с гости в парламента, не пожела да коментира казуса с исканата му оставка и ситуацията с оградата на българо-турската граница.

Във връзка с увеличението на възнагражденията в армията през 2018 г., военният министър информира, че има 100 млн. лв, но за какво ще стигнат, щял да каже след седмица.

Дир.бг припомня, че оставката на Валери Симеонов вчера бе поискана от БСП във връзка с обявяването на оградата по границата за обект от национална сигурност. ДПС поискаха оставката на вицепремиера във връзка с говора на омразата. А днес лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че партията му вече се замисля да не би разделението на нацията да е всъщност политика на ГЕРБ, а националистите да са само инструментът в техните ръце.