Първанов изрази остър протест срещу решението на министър Ненчев да бъдат отворени досиетата във военното разузнаване.

"Знам десетки такива случаи, при които военните разузнавачи са си свършили работата. И това се цени. Сега с разкриването на имената, би се постигнал тежък ефект", заяви Първанов. "Разбрахте ли от отварянето на досиетата кои са доносниците и кои са работили за България", каза още той..

По думите му в досиетата на военното разузнаване има имена на хора, които са работили за България и продължават да го правят. "Има имена на живи хора, някои от които са на високи постове в чужбина", заяви Първанов.

В петък оставката на Ненчев поиска и лидерът на Атака Волен Сидеров. Той дори го предупреди, че партньорите му готвят компромат и го призова към оставка преди той да излезе.

Оставката на военния министър искат и от БСП.

Ненчев си навлече гнева на някои политически сили, след като предаде архивите на Военното разузнаване на Комисията по досиетата.

Скептични сме за реформите в съдебната власт. Освен това срещу някои от предложенията за реформи възразяваме, каза още Първанов.Според него „повече от промените, които са направени досега са направени за съдебната власт, но промени не са произтекли.

Той подчерта, че АБВ ще излязат с цялостно становище, когато в пленарната зала бъдат поставени за обсъждане внесените проекти. „Така че ние ще можем да коментираме конкретно всяка една от идеите. Сред тях има и идеи за имитационни действия, но ние ще подкрепим онези за ефективен, бърз процес”, посочи Първанов.