Буруджиева: Няма да има оставка на Симеонов

stat
10:19  |  13 октомври 2017 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Татяна Буруджиева: Антон Тодоров е заплашвал лично и мен Татяна Буруджиева: Антон Тодоров е заплашвал лично и мен
Сн.: Bulphoto

Не смятам, че ще се стигне до оставка на вицепремиера от ОП Валери Симеонов. Симеонов е не просто лидер на една от партиите на ОП, а е твърде знакова фигура.
Това коментира пред Bulgaria ON AIR  политологът Татяна Буруджиева по повод  
поисканата оставка на Валери Симеонов от ДПС вчера.

"Това е все едно да поискате оставката на ГЕРБ и да очаквате, че партията ще свърши нещо след това", отбеляза анализаторът. Буруджиева усещала обаче, че нещата вътре между патриотите не са съвсем наред, а "Атака" изглежда като балансьора между тях. Тя е убедена, че изваждането на Валери Симеонов от обединението съвсем ще дисбалансира ситуацията.

Според политолога, медийните скандали са израз на същността на партиите. Но как ще добавим към тях случая с Антон Тодоров, щом Бойко Борисов го е молил да остане в парламента?, попита Буруджиева.

Анализаторът коментира думите на Тодоров към водещия Виктор Николаев в ефира на сутрешния блок на "Нова телевизия", като се възмути как може да персонифицираш парламентарист, който прави подобен скандал и който не за първи път се държи така в медиите.

"Антон Тодоров е заплашвал лично и мен, макар не пред камери в студио заради неща, които говоря", сподели политологът. Татяна Буруджиева не вярва Тодоров да е бил взет да върши "черната работа" на ГЕРБ, каквото мнение изразиха някои политически анализатори, но пък ако наистина е било така, продължи тя, това би означавало, че една партия е станала дотолкова цинична и безотговорна, че си е позволила едно "момче за всичко" да бъде предложено за шеф на Комисията по досиетата.

"По този начин не просто се подиграваш с парламента, но и с институциите и с Комисията сама по себе си", категорична бе Буруджиева.  
Последно в Политика


Възражда ли се нацизмът в Европа?

Засилването на крайнодесните течения беше отбелязано от европейски експерти като един от водещите рискове пред Стария континент.