Слав Славов е открит в Северна България, след като беше обявен за издирване преди почти 6 години, съобщиха пред bTV от прокуратурата в Ямбол. Подозренията бяха, че той се крие в чужбина, вероятно в САЩ, където живее дъщеря му. 

Трагедията се разигра на Спасовден преди почти 9 години, когато автобус "Чавдар", собственост на фирмата на Славов, буквално се вряза в хората, празнуващи на Бакаджика.

През 2012 година шофьорът и собственикът на транспортната фирма бяха признати за виновни за инцидента и осъдени окончателно на по 10 години затвор. Водачът Господин Господинов обаче почина няколко месеца по-късно, докато излежаваше присъдата си. Той беше намерен мъртъв в килията си и аутопсията установи, че причината е инсулт.

Оказа се обаче, че преди да започне делото срещу него, той е успял да прехвърли и разпродаде цялото си имущество, за да не могат роднините на загиналите да търсят обезщетения от него.

Славов пък успя да се укрие и беше остана в неизвестност досега.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки на срочността и ефективността на предприетите действия за установяване на осъдени бегълци от правосъдието.  Над 500 такива престъпници се издирват в момента.