Ще обучават американските учители как се стреля

stat
07:40  |  12 март 2018 | По света / Редактор Виктор Стефанов /  
Ученици легнаха пред Белия дом във Вашингтон в знак на протест срещу свободното носене на оръжие Ученици легнаха пред Белия дом във Вашингтон в знак на протест срещу свободното носене на оръжие
Сн.: БТА

Белият дом се отказва от плановете за повишаване на минималната възраст за купуване на оръжие, но не и от въоръжаването на учители.
Белият дом обеща да помогне на щатските власти да финансират обучението за боравене с огнестрелно оръжие на учителите и отново призова към по-добра система за биографични проверки като част от нов план за предотвратяване на въоръжените нападения в училищата, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Планът обаче не включва инициатива за увеличаване на минималната възраст за закупуване на оръжие до 21 години, за каквато многократно призова президентът Доналд Тръмп. Вместо това се предвижда нова федерална комисия по безопасността на училищата да проучи въпроса за минималната възраст, както и други теми при дългосрочен преглед на проблемите, свързани със сигурността и насилието в училищата.

Програмата също така се отказва от всеобхватни проверки на биографията на купувачите на оръжие.

Планът е по-умерен в сравнение с промените, за които настояваше Тръмп през седмиците след нападението в гимназия във Флорида, когато бивш ученик застреля 17 души, отбелязва АП.
Последно в По света


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.