Това каза пред bTV шефът на ОДМВР в града Атанас Илков.

Трупът на 42-годишния Божилов, който има соларно студио в центъра на Пловдив, бе открит около 9 часа вчера от случайни минувачи на алея в парка "Лаута". На тази алея той разхождал кучето си всяка сутрин. Именно там бил причакан и убит с един изстрел в сърцето.

За жертвата е било нормално да разхожда кучето си в оживения парк „Лаута”, каза Илков. Според полицията обаче е възможно стрелбата да е дошла след конфликт в парка заради голямото и агресивно куче на Божилов.

Продължава събирането на информация по случая. В парка има 22 камери за видеонаблюдение, но по алеята, където убитият е разхождал кучето си - такива не са поставени. Все пак криминалистите преглеждат записите.

Бизнесменът Божилов е родом от Дупница, но рано е излязъл от родния си град. Той е завършил спортното училище на ЦСКА в София с профил "Академично гребане".

Дошъл в Пловдив през 2012 г. и започнал дребен бизнес, отбеляза bTV. През 2013 г. му откраднали колата, а през 2015 г. се оплакал в полицията за това, че апартаментът му е бил обран. Смята се, че между тези инциденти и фаталната стрелба няма връзка.

В града под тепетата Данаил живеел на семейни начала с приятелката си Мая. Двамата имат момиченце Виктория.

„Всички го описват като кротък и коректен човек”, посочи Илков.