САЩ не били изненадани от новото ”непобедимо” руско оръжие

stat
07:30  |  12 март 2018 | По света / Редактор Десислава Димитрова /  
Шефът на ЦРУ Майк Помпео увери американците, че могат да са спокойни Шефът на ЦРУ Майк Помпео увери американците, че могат да са спокойни
Сн.: БТА

Директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че САЩ ще намерят защита от новото руско оръжие. Военният министър Джим Матис пък каза, че Вашингтон остава безразличен.
Вчера президентът Владимир Путин обяви, че Русия е изпитала успешно свръхзвуковата оръжейна система "Кинжал", която той определи като "непобедимо оръжие".

В коментар пред телевизия "Фокс нюз" Помпео заяви, че нищо от речта на Путин пред депутатите за новите видове руско оръжие на 1 март не го е учудило. Той изтъкна, че темата се следи много внимателно както от ЦРУ, така и от Пентагона и американците могат да бъдат сигурни, че службите са ориентират добре в руските оръжейни програми. По думите на Помпео, ако Русия и Китай усъвършенстват оръжейните си системи, то САЩ трябва и ще осигурят адекватен отговор. 

Междувременно американският министър на отбраната Джим Матис, който е на посещение в Оман, каза, че новите руски оръжия оставят Вашингтон безразличен.

"Когато погледнах откъсите от онова, което Путин представи, не виждам никаква промяна в руския военен капацитет и не виждам системите, за които той говори, да променят съотношението на военната сила. Те не налагат никаква промяна в нашата политика на разубеждаване", изтъкна той и нарече речта на Путин "разочароваща, но не и изненадваща".
Последно в По света


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.