Напрежението бе предизвикано от роднини на лидера на групата Върбан Борисов – Боксьора заради това, че охраната не му дава вода, съобщи Булфото.

Присъстващите в залата - близки и роднини на подсъдимите, наскачаха и наобиколиха задържаните. Наложи се намесата на допълнително повикана съдебна охрана. Заседанието бе прекратено за около 10 минути.

Вижте снимки>>>

След като обвиняемите бяха изведени от залата, скандалът отново „пламна“ в коридора на Съдебната палата. Това наложи охраната да остане, докато страстите се уталожат.

Военно-апелативният съд гледа на втора инстанция делото срещу "Опасните", след като през юли м.г. Военно-окръжният съд осъди петима от осемчленната група на по 18 г. затвор. Сред тяха са Боксьора и 32–годишният ефрейтор от поделението в Горна баня Иван Иванов. Останалите трима, сред които и полицай от София, получиха по 11 г. затвор.

"Опасните" бяха заловени през май 2012 г. след серия от въоръжени грабежи в страната. Членовете на групата са откраднали златни и сребърни накити и пари на обща стойност 249 500 лева. Тогава лидерът Върбан Борисов успя да избяга и бе обявен за издирване. На 10 май 2012 г. бившият състезател по бокс и ММА боец, който страда от онкологично заболяване, се предаде сам.

Година по-късно майка му Анна Върбанова и жена му Николина Борисова заплашиха да се самозапалят пред Съдебната палата заради отказа на съда да разреши на намиращия се в софийския затвор Върбан да започне лечение в специализирана болница за онкоболни.

Срещу част от обвинените се води и друго дело за грабежи в Софийския градски съд.