Това съобщиха от бургаската болница, но категорично отказаха да съобщят къде вече ще се лекува 43-годишния Желязков.

От МБАЛ-Бургас, където Митьо Очите лежа 20 дни в отделението по анестезиология и интензивно лечение, допълниха, че превеждането за лечение на друго място се е наложило, тъй като той има нужда от специализирана урологична помощ.

Около 2 часа реаномобилът, превозващ Димитър Желязков, пристигна с ескорт от няколко луксозни черни автомобила в София, съобщи Нова телевизия. От видеокадрите се вижда, че линейката с Очите спира пред Специализираната болница за активно лечение по онкология.

След това обаче гардовете на Желязков изгониха журналистите и им забраниха да снимат.

По-късно стана ясно, че в крайна сметка Митьо Очите е настанен за лечение в болница "Софиямед". Информацията бе потвърдена от лечебното заведение. Оттам уточниха, че няма да бъдат давани подробности за здравословното му състояние.

Митьо Очите бе прострелян с пет куршума в "Слънчев бряг" на 8 юни. При престрелката загина гардът му Александър Алексиев, а друг негов охранител бе ранен. Двама души - Георги Иванчев и Радослав Иванов са задържани и обвинени за опит за убийство на Димитър Желязков. Друг мъж пък е арестуван и му е повдигнато обвинение за убийството на Алексиев.