В интервю за Дарик радио председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) коментира общата позиция на работодатели и синдикати срещу действията на политиците.

Той подчерта, че КРИБ са доволни от настъпилия „обществен катарзис" и обединението на шест организации около една позиция, което било достойно за рекордите на Гинес.

"В типичния си „прозрачен" подход премиерът Пламен Орешарски, който твърдеше преди дни, че не е нужна актуализация на бюджета, е провел консултации с двете си по-близки работодателски организации (БСК и АИКБ - б.р.). Определено това правителство се готви да актуализира бюджета", коментира още собственикът на "Софарма".

Донев каза, че също е "за" „Южен поток", но не и на тази цена и при тези условия, които са засекретени.

По думите му банкова криза в България не е имало, но правителството и някои политически сили са показали, че работят в интерес на един много тесен кръг от хора.

Егоистичните лични цели на някои хора бяха поставени над финансовата стабилност на държавата - видяхте, че в личния си конфликт можеха да доведат до нещо много по-лошо", добави бизнесменът.

По повод скандала Делян Пеевски - Цветан Василев Донев коментира - казват, че политикът е най-големият бизнесмен в България, явно в България политик и голям бизнесмен е синоним.

В отговор на въпрос възприема ли като жертва Василев, той отговори:

Слава богу, че не притежавам банка, иначе щеше може би да ми се случи същото, но атаката срещу моята компания в продължение на две години (той бе проверяван за пране на пари, но разследването бе прекратено - б.р.) доказа, че нашият бизнес модел не зависи от държавата и не можем да бъдем разклатени както една банка се предаде за 5 дни".

Според Донев е очевидно, че някой, който живее в подножието на Витоша, управлява България през последната година.

По думите му е добре по-бързо обществото да разбере, че не всеки богат човек задължително е олигарх.

Фактът на създаване в народното съзнание на тезата, че има олигарси в множествено число, че те са 30-40, е само и единствено, за да бъде прикрит истинският олигарх. Истинският олигарх не издържа на конкуренцията. Тя е тази, която показва кой осъществява успешен и кой паразитен бизнес", подчерта председателят на КРИБ, без да назове име.