Решението е взето късно снощи.

Изнасяме се, заявиха представители на окупаторите. Малко след 7.00 ч. студентите събираха своя багаж и напускаха сградата.

На излизане отвън ги чакаха полицаи, които взеха за проверка личните им карти.

Днес е учебен ден за студентите и работен за администрацията, съобщиха от висшето училище.

На стълбите при един от входовете на Ректората е поставен плакат с надпис „Народе, къде си? Проф. Илчев, не можахте да употребите полицията и решихте да използвате преподавателите като инструмент за защита на партийни и лични интереси? Гениално! Но ние имаме по-добра идея – СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ”.

Участниците в окупацията не разкриха какво ще е продължението.

Вижте снимки от втората окупация>>

"Ние се изнасяме от Ректората. Тъй като проф. Илчев не можа да използва полицията, реши, че трябва да използва преподавателите срещу нас, като възпрепядства изплащането на заплатите им. Съответно ние не искаме това да се случва и не искаме преподавателите да стават инструмент в неговите ръце, затова се изнасяме от Софийския университет", обясни по БНР Веселин Недков, един от участниците в окупацията.

В декларация във Фейсбук окупаторите изразяват съжаление, че не са били подкрепени от повече хора. Те заявяват, че продължават да работят заедно с всички, които споделят техните "искания за ОСТАВКА и нови избори".

Те призовават "всички демократични, опозиционни партии, протестни мрежи, организации, граждани да се обединят в общ фронт до предизвикването на нови избори".

АНКЕТА: Да има ли национален митинг за оставка?